Women Lower-back Tattoos

Thursday, February 3, 2011

Manapság az egyik legelterjedtebb női tetoválás fajta a derékra varrt széles minta, főként nonfiguratív és virágmotívumokkal. A "klasszikus" derék tetoválás V-alakú, mivel alkalmazkodnia kell a női derék formájához, és így mutat a legjobban. Nagyon nőies, erőteljesen kihangsúlyozza a derekat, hatásos figyelemfelkeltő. Az esetek többségében nincsen jelentése, csupán a női test szépségét hivatott kiemelni (persze, itt is vannak kivételek).



A nyugati kultúrában a 90-es években jelent meg először a fiatal nőkön. Elterjedése valószínűleg a pornóiparnak köszönhető, ugyanis akkoriban kezdtek a pornószínésznők ilyesfajta mintákat varratni magukra, egyrészt, hogy különlegesebbnek tűnjenek, másrészt, hogy növeljék a szexuális vonzerejüket. Valószínűleg a szexipar miatt terjedt el erre a tetoválásra a sokféle szleng jelző külföldön, mint pl.: "tramp stamp", "ass antlers", "cum catcher"... 


A Távol-Keleten jóval korábban kialakult az a szokás, hogy a nők például lótuszvirágot ábrázoló tetoválást viselnek, ami a nőiességet és a termékenységet szimbolizálja. Néhány keleti mitológiában az istennők viselnek még derék tetoválást. Szintén fontos még megemlíteni, hogy egy energetikai pont is kapcsolódik a derékhoz, mégpedig az, ahol állítólag a legtöbb felgyülemlett energia tárolódik. 

a few patterns

Napjainkban is ez a legnépszerűbb kérés a tetováló szalonokban, és emiatt egy gyakorlott tetováló művész számára ez rutinmunkának számít. A derék egyébként is az egyik legjobb felület varrás szempontjából, mivel elég nagy méretű, sima rész, valamint nem ráncolódik túlságosan, így az idők során a minta nem nagyon torzul el, nem kopik. A vendég szempontjából viszont hátrányt jelenthet, hogy itt eléggé érzékeny bőr, ráadásul ha középre, szimmetrikusan szeretnénk valamilyen mintát, akkor az a gerincet is mindenféleképpen érinteni fogja. A rengeteg idegvégződés és a csont közelsége miatt pedig ez bizony eléggé fájhat.


Pár nappal ezelőtt készítettem egy ilyet. (lásd a mintát lejjebb) Kicsit át lett alakítva, de az alapja ez volt. Ez a másik típusú forma, ami még jól mutat derékon, de annyira nem hangsúlyozza, mit a szélesebb minták. Először varrtam derékra, és bevallom, hogy most ezzel nem sikerült elnyernie a tetszésem, bár valószínűleg később ez változni fog. Furcsa volt, mert a lány háttal ült nekem, így feszül ugyanis a legjobban a bőr ezen a részen, viszont nekem meg a gépet máshogy kellett tartanom, mint eddig legtöbbször (nem függőlegesen, hanem vízszintesen), és így hamarabb elfáradt a kezem. Ezen kívül kicsit zavart még, hogy a lánynak fáj, és emiatt sem tudott mozdulatlan maradni, meg persze a háton az idegek amúgy is hajlamosabbak maguktól megrándulni. De később jobb lesz, ez is, mint minden, gyakorlás kérdése csak.






Sosem szerettem volna ilyen tetoválást, egyszerűen nekem nem tetszik. Nem az én stílusom, azt hiszem. Egyébként is nálam egy kicsit másképp néz ki a helyzet. Én ugyanis majdnem tele fogom magam tetováltatni, a hátamon például egyelőre azt tervezem, hogy egy főnix és egy tigris is lesz majd, viszonylag nagy méretben, így helyem sem lenne rá nagyon. Viszont azt találtam ki, hogy van egy nagyon jó kép a Kaszásról (az előző bejegyzésben), és lehet, hogy azt rakatom majd a derekamra. De a részleteket még kidolgozom később, amikor arra kerül a sor:)

(sources: Tattooed, Tetoválás-atlasz)

0 comments:

Post a Comment