White Ink Tattoo

Monday, February 28, 2011


A fehér tetoválás egy kicsit misztikusnak tűnhet az emberek szemében. Alig látszik, és legtöbbször inkább egy sebhelyre emlékeztet. Fehér és sötétebb bőrű vendégeken máshogy néz ki, és sajnos van olyan bőr mindkét fajtából, amelyik egyszerűen kidobja a festéket. 


Mintának érdemesebb valami egyszerűt választani. Mivel nem a legkönnyebb dolog fehér tetoválást készíteni, jó, ha tájékozódsz arról, hogy a művész, akit választottál, rendelkezik-e kellő tapasztalattal. Varrás közben ugyanis a fehér tinta összekeveredik a vérrel, és nagy gyakorlat kell ahhoz, hogy az ember lássa a mintát ennek ellenére is. De ez egy tapasztalt tetoválónak nem jelent gondot.


Olyan változatot is láttam már, hogy egy leheletnyi árnyékot raktak a minta köré, ezzel térbelivé vált. El tudok olyat is képzelni, hogy ha valami nagyobb tetoválást kér a vendég, akkor a fehér mellé nagyon világos pasztell színeket lehet rakni, rózsaszínt, sárgát, barack színt és ezzel is fel lehet dobni.


Nem tesz jót neki, ha sokat éri napfény. Bár ez minden tetoválásra igaz, mert kifakulhatnak, a fehér különösen kényes, tekintve, hogy a festék nagyon világos. Ha vigyázol rá, akkor is előfordulhat, hogy pár év után újra meg kell csinálni, mert eltűnik.


Ideális választás, ha szeretnél tetoválást, de nem szeretnéd, hogy nagyon feltűnő legyen, vagy ha például a munkád miatt nem engedheted meg magadnak, hogy mások lássák. Az sem utolsó szempont, hogy ha megunod, vagy el akarod tüntetni, akkor nem lesz nehéz dolgod. :)


Én is fogok magamnak csinálni egyet, amint eldöntöttem, hogy mit és hova. :) Egyrészt gyakorolni szeretném, másrészt nagyon tetszik. Kíváncsi leszek, hogy a bőrömön milyen színű lesz, vagy hogy megmarad-e egyáltalán benne.






0 comments:

Post a Comment