Skull part 2 - Mexican style

Saturday, January 22, 2011



klasszikus mexikói koponya 


(source: http://www.buzzle.com/articles/mexican-skull-tattoo.html)


Nagyjából lefordítom: A mexikói koponyák jelentése erőteljesen kapcsolódik a halandósághoz és a halálhoz, ami napjaink ifjúsága és a tetoválás rajongói körében általában nagy tetszést arat. Olyan emberek szokták viselni, akik elismeréssel akarnak adózni valamely szerettüknek, aki már nem él. Ezeket a koponyákat nagyrészt a the Mexican Day of the Dead - kb: mexikói halottak napja - ihlette, illetve általa kerültek a köztudatba. Milliónyi fajta variáció létezik belőlük, tehát ha szeretnél egyet, elég széles a választék, amiből válogathatsz.

Nekem személy szerint ők a kedvenceim. A jelentésük, a színek, a formák... Imádom őket. Ahogy már korábban leírtam, nekem is van egy ilyen tetoválásom, de szeretnék még. Itt van két videó, a srác valami félelmetesen jó, szeretnék én is így rajzolni mexikói koponyákat. De gyakorolni fogom, az biztos.:)








Mexican Sugar Skull


Nagyon jó leírást találtam még ugyanitt a mexikói koponyák különböző fajtáiról, szerintem érdemes elolvasni.:)

'Mexican Sugar Skull' tetoválások

Ez a fajta koponya nagyon egyedi és jelenleg még nem sok ember ismeri. A minták félig a normál emberi koponyára épülnek, amit még hús borít. Gyönyörű, vibráló színek jellemzik, például rózsaszín, kék, lila, zöld és ezek árnyalatai. Időnként a tetoválóművészek, szárnyaló fantáziájukat használva nagyon érdekes és látványos megoldásokat találnak ki a színek és a formák kombinálásával. A koponyák lehetnek női és férfi koponyák egyaránt, valamint a mintát ki lehet egészíteni még virágokkal és hurkokkal.

Harcos mexikói  koponya tetoválások

Ezeket a fajta mintákat főleg férfiak szeretik, mert ezeknél a koponya páncéllal és karddal jelenik meg. Az összhatás meglehetősen brutális és nagyon férfias, ennélfogva rengeteg bringás varratja például magára. Jelentései: halhatatlan harcos, és hatalmas erő. Néhányan szeretik még a "karibi kalózok"-stílusú tetoválásokat, főleg a kinézetük miatt. Összegezve a harcos koponya tetoválások nagyon sikeresek a fiatalok körében, sokan kérnek egyedi tervezésű rajzokat.

Egyéb mexikói koponya tetoválások

Nagyon sok stíluselemet bele lehet még vinni egy mexikói koponya rajzába, a variációs lehetőségek száma majdnem végtelen, és legtöbbször a végeredmény nagyon mutatós. Használhatsz gótikus szimbólumokat, madarakat, például keselyűt vagy sast és természetesen a minták kiegészíthetők az emberi csontváz más csontjaival is. A lángoló koponyák is gyönyörűek lehetnek, ha jól vannak megrajzolva. Hogyha csupán egyetlen koponya tetoválásról van szó, jól mutat feketében is, de ha más minták is kísérik, jobb, ha színesben gondolkozol.

Szép napot mindenkinek! Mennem kell, mert nemsokára jön egy vendégem, egy violinkulcsot szeretne a nyakára. Később írok erről is!

0 comments:

Post a Comment